Sunday, 5 October 2014

Perantau

Salam,

Hari ni hari raya aidiladha. Aku kat KL. Choosing work over home. A girl gotta do what she gotta do. Don't judge me. Ingat aku tak rindu ke kat rumah? Dalam hati dah menjerit2 nak balik. Sayu je dengar takbir raya.

Dah 2 tahun merantau cari rezeki kat sini. Terkejut jugak macam mana aku boleh tahan. Semuanya sendiri-sendiri. Benda tak pandai buat tiba-tiba pandai. Gerak sana sini tak harap kat orang. Semua benda settle sendiri. Alhamdulillah Allah swt ada. Dia yang tolong. Beranikan aku. Lindungi aku. Alhamdulillah.

Aku rasa pun aku dah biasa duduk sorang macam ni. Moga aku bertahan lagi bertahun2 inshaAllah :(

Saturday, 9 August 2014

Sun-kissed Saturday

Salam,

It's been a rough, emotional week. But it's okay because Allah swt with me. You gotta learn to face it instead of running away. I'm no perfect but with Allah swt will, I hope I'm not a disappointment. A girl in a big city must stay strong eventhough every part of her heart is torn to pieces. 

Anyway, went for a lil short getaway today.  Had fun eating kampung style food. Went for a trekking to kebun. Had tons of durians, rambutans and mangosteen. Alhamdulillah. Rezeki datang dari arah yang tak disangka-sangka. It's great. Alhamdulillah.



May Allah swt grant us happiness and strength to face every hurdles in life. Keep our brothers and sisters from all over the world in our prayers too. #prayforgaza

Toodles.




Sunday, 20 July 2014

Beli Produk Shaklee Dengan Mudah!


Salam,

Shaklee kini memperkenalkan satu lagi aplikasi yang memudahkan pelanggan untuk membeli secara terus dengan Shaklee. Aplikasi ini dinamakan E-Sell. Pelanggan kini boleh membeli menggunakan kredit kad dan mengisi sendiri borang (alamat, nama, no telefon) tanpa perlu risau Shaklee Distributor tersalah key-in ataupun tertipu.

Cara menggunakan aplikasi e-Sell ini adalah seperti berikut:

1. Klik link di bawah

Set Slimming Shaklee (KLIK SINI UNTUK MEMBELI)

2. Klik Agree dan seterusnya klik Next


3. Klik Update sekiranya ingin menambah/mengurang kuantiti order dan seterusnya klik Checkout.


4. Isikan butiran2 yang diperlukan seperti di bawah. Kemudian, klik Continue.


5. Check kembali order anda, sekiranya semuanya betul, klik Proceed for Payment.


6. Masukkan info pembayaran dan klik Confirm Payment.


7. Pelanggan akan menerima resit selepas order diproses dan proses pembayaran lengkap. Resit juga akan dihantar ke emel pelanggan dan order akan dipos terus kepada pelanggan.



Mudah kan?

Cubalah!

Toodles :)

1. Set Slimming Shaklee
2. Set Cantik Shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Join Now!